Autodesk Docs - løsningen der er inkluderet i din AEC Collection

Har du en AEC Collection? Så har du automatisk adgang til Autodesk Docs, der giver dig mulighed for at dele og sammenligne tegninger og modeller i skyen, hvilket optimerer samarbejdet i hele projektteamet.
I denne blog gør vi dig klogere på de smarte funktioner i Autodesk Docs, og hvordan du let anvender dem.

Autodesk Docs - løsningen der er inkluderet i din AEC Collection

Sammenlign tegninger

Den første funktion, der er værd at fremhæve i Autodesk Docs er Drawing Compare. Via Drawing Compare kan du sammenligne dine tegninger (fungerer både med PDF- og DWG-filer). Du skal blot vælge 2 versioner af din tegning, som du vil sammenligne, så klarer Docs resten. Denne funktion er uvurderlig i forhold til at forstå ændringer af tegninger, før de godkendes og frigives til f.eks. byggeri.

Sammenlign modeller

En anden funktion, der er uundværlig, er Model Compare, der udmærker sig ved at fremhæve ændringer i både geometri og information (egenskaber). Før du taber pusten ved tanken om at vise hundredvis af ændringer, er det værd at fremhæve, at enhver type ændring kan kategoriseres og isoleres, så du kan visualisere specifikke områder. Der er også et eksportværktøj, som gør det muligt at oprette en csv-fil med alle ændringerne i modellen.

Naming Standard Enforcement

Navne-standardiseringsværktøjet gør det muligt at verificere navnet på alle de filer, som du uploader. Du kan endda specificere specifikt hvilke mapper, der skal monitoreres, hvilket giver dig mulighed for at lave hurtige sketcher og udkast til dokumenter og navngive dem derefter korrekt, når du overfører dem.
Derudover kan du inkludere andre metadata i din standard, såsom statuskode, klassifikation og revision. 

Autodesk Docs vil herefter præsentere disse attributter som filtre, som kan gemmes til fremtidig brug.

Hør mere om Autodesk Docs på on-demand webinar

Vil du høre mere om hvordan du kan anvende Autodesk Docs til at samarbejde bedre i designprocessen? Så se vores on-demand webinar. Vi kommer bl.a. ind på, hvordan du let deler seneste projekt-filer i Revit, Civil 3D og AutoCAD Plant 3D med dine kollegaer og udfører kollisionskontrol samt koordinering og visualisering af BIM-modellen.  

Blog

Autodesk Forma - en del af AEC Collection

10 november 2023

Skab bæredygtige og innovative forslag til by- og boligudvikling med Autodesk Forma - løsningen som kan købes selvstændigt, og som du automatisk har adgang til via AEC Collection. Læs mere om alle de smarte designfunktioner og hvordan Forma integrerer med øvrige Autodesk løsninger.

Læs mere
Blog

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

12 marts 2023

Selvom de fleste i byggebranchen for længst har taget BIM-modellen til sig, så skaber mange landskabsarkitekter stadig deres landskabsdesign i 2D. Er du én af dem?  I denne blog gør vi dig klogere på fordelene ved at arbejde i 3D og giver dig samtidigt et bud på en BIM-løsning designet specielt til landskabsarkitekter. 

Læs mere
Blog

Om fem år taler man ikke længere om bæredygtighed i byggeriet ……

13 december 2022

Teoretisk snak om genanvendelse af materialer, cirkularitet, grønt byggeri osv. findes ikke længere på samme måde. Til den tid handler man og bygger efter bæredygtige principper og værktøjer. Både dem der er givet af lovgivningen, men i lige så høj grad dem, der fremover bliver et konkurrencemeter i forhold til at vinde projekter.

Læs mere