Hvad er BIM?

Byg og design med BIM

Hvad er BIM?

BIM er en forkortelse for Bygnings Informations Modellering. Der kan både referereres til BIM som en model og en integreret proces til at skabe digitale modeller af bygninger. Det betyder, at en bygning modelleres i 3D og indeholder alle de data og oplysninger, der er nødvendige for at designe, bygge og vedligeholde den. BIM giver adgang til data i hele projektets livscyklus, med alle de oplysninger, der er tilgængelige i 3D-modellen, fra den første skitse til projektet er i drift. Ved at integrere dataene fra modellen i en cloud-platform kan man desuden opnå yderligere fordele i form af samarbejde mellem forskellige interessenter i projektet.

Hvad er en BIM-model?

En BIM-model er en digital model af en bygning eller konstruktion. Modellen kan bruges gennem hele byggeprocessen, fra design til drift og vedligeholdelse, og indeholder data om alt fra materialer og systemer til plantegninger og installationer. BIM-modellen gør det muligt for forskellige aktører i byggeprocessen at samarbejde og dele information effektivt.

Hvorfor arbejde med BIM?

Fordelene ved BIM er mange. BIM forbinder teams, arbejdsgange og data i hele projektets livscyklus, hvilket er med til at sikre, at projektet gennemføres på en omkostningseffektiv og bæredygtig måde. Når man arbejder i en fælles BIM-model, er det lettere at identificere potentielle problemer i planlægningen, reducere fejl, øge produktiviteten og strømline samarbejdet mellem forskellige discipliner og teams på et projekt. BIM kan også bruges til at simulere og teste forskellige designmuligheder for at finde den mest effektive og bæredygtige løsning.

BIM-løsninger

Symetri tilbyder en bred vifte af BIM-løsninger og software til byggeri og infrastruktur. Nedenfor ses et udvalg af de mest populære.

Med en BIM-løsning fra Symetri kan du:

Designe og visualisere

.... i en samlet model

Tilføje detaljeret information

.... i modellen gennem hele projektforløbet.

Arbejde mere effektivt

.... med kortere gennemløbstider.

Udføre analyser

.... tidligt i processen og træffe bedre beslutninger. 

Kurser i BIM

Symetri udbyder en lang række kurser med fokus på arbejdet i BIM. Der er både basis, udvidede og engelske kurser samt firmatilpassede forløb med fokus på alt fra landskabskitektur til Revit Families og komponentdesign.

Få hjælp af Symetris BIM-konsulenter 

Hos Symetri kan vi hjælpe dig med at strømline dine arbejdsprocesser og samarbejde bedre via udvalgte BIM-løsninger. Vores dygtige og erfarne BIM-konsulenter kender dine daglige udfordringer og kan hjælpe med at maksimere afkastet af dine investeringer. Vores BIM-ydelser dækker alt fra planlægning og projektstart til design og projektlevering.

Vil du vide mere om BIM?

Kontakt os gerne.