Spar penge og optimer IT-miljøet

Har du styr på virksomhedens software-licenser?

I en tid, hvor besparelser og effektivitet er i fokus, er det vigtigt at holde styr på virksomhedens software-licenser. Brug af software uden licens kan føre til dyre bøder, og ubrugt software er en unødvendig omkostning.

Har du styr på virksomhedens software-licenser?

3 fordele ved software-overvågning

  • Spar penge: Ved at analysere virksomhedens softwareforbrug kan du afdække, om der er ubrugte applikationer. Det kan spare dig for mange penge! Du kan også identificere software, der ikke anvendes fuldt ud, eller som kan erstattes af billigere alternativer.
  • Større kontrol: Ved at holde styr på virksomhedens licenser får du et bedre overblik over forbruget. Du kan identificere flaskehalse og træffe informerede beslutninger om fremtidige softwareinvesteringer.
  • Undgå bøder: Det kan være dyrt at anvende software uden en licens. Licens-overvågning giver dig et klart billede af din licensstatus og hjælper dig med at undgå bøder. 

Værktøj til overvågning af software-licenser

Der findes mange forskellige værktøjer til software-overvågning. Nogle er komplekse og tidskrævende at anvende, mens andre er kendetegnet ved ikke at give dig alle de oplysninger, som du har brug for. CQFlexMon er et overvågningsværktøj, der gør licens-overvågning enkelt og effektivt. Værktøjet sporer individuel brug af individuelle licenser og softwarepakker med detaljerede oplysninger, der sikrer, at hver person har fået tildelt den rigtige type licens.

Fordele ved CQFlexMon

  • Oversigt: Giver dig et overblik over din licens-portefølje, der viser, hvem der bruger de enkelte licenser, og hvor de er installeret. CQFlexMon sikrer, at de rigtige licenser er tilgængelige for dem, der har brug for dem, og fortæller hvilke brugere der har lånt licenser, der skal returneres.
  • Omkostningsoptimering: Kontrollerer udnyttelsesgraden for hvert aktiv for at sikre en kontrolleret fordeling af tilgængelige licenser i virksomheden. Du undgår unødvendige udgifter og minimerer omkostningerne ved ubrugte licenser.
  • Overholdelse af krav: Overvågning af software-licenser sikrer, at du undgår bøder - og at den installerede software overholder leverandørens licensbetingelser.
  • Planlagte rapporter: Du får alle de oplysninger, du har brug for til at træffe informerede beslutninger om fremtidig software-investering.

Mere fleksibilitet med Autodesk Flex 

En anden måde at optimere antallet af software-licenser og omkostninger på er at anvende Autodesk Flex. Med Autodesk Flex betaler du kun for dit aktuelle softwareforbrug. Betalingen sker via tokens, og løsningen kan være et godt supplement til eksisterende subscriptions. Flex giver dig nemlig mulighed for at benytte Autodesks software, som du kun lejlighedsvis har brug for, uden at skulle købe en licens.

Autodesk Flex fungerer ved, at du køber et foruddefineret antal tokens til dine lejlighedsvise brugere. Med Flex bliver du opkrævet en daglig takst, når brugeren åbner licensen – eksempelvis koster en Revit licens 10 tokens pr. døgn. For at komme i gang skal du købe den relevante mængde Autodesk Flex-tokens, tildele brugerne og åbne de valgte produkter. 

Hvem er Autodesk Flex relevant for?

Autodesk Flex er målrettet brugere, der anvender Autodesk software en gang imellem eller brugere, der anvender udvalgte løsninger i begrænset omfang. Anvendes softwaren mere end 7 dage om måneden, giver Flex ikke mening rent økomisk. Løsningen er derfor primært ideel for virksomheder, der ikke har behov for subscriptions. Eller virksomheder, der ønsker at kombinere Flex med eksisterende subscriptions og skabe adgang til Autodesk software, som benyttes i mindre omfang.

Sammensæt den optimale licens-portefølje

Hvis du er interesseret i Autodesk Flex, men usikker på anvendelsesgraden af jeres software, kan Symetri hjælpe. CQFlexMon kan afdække virksomhedens reelle forbrug og være med til at sætte retningen for indkøb i fremtiden. Ved at kombinere CQFlexMon med Autodesk Flex vil du løbende kunne overvåge og analysere virksomhedens softwarebrug. Løsningen giver dig et detaljeret overblik over, hvor meget de forskellige løsninger bruges, så du på et kvalificeret grundlag kan træffe de rigtige valg omkring investeringer fremadrettet.

Blog

Autodesk Flex

12 januar 2024

Autodesk har lanceret en ny og fleksibel måde at tilgå Autodesk produkter på kaldet Autodesk Flex. Men hvem er den nye pay pr use metode egentlig relevant for, og hvordan fungerer den i praksis? Læs her hvordan Flex bedst anvendes, og hvordan du sammensætter den optimale licensportefølje fremadrettet.

Læs mere
Blog

Autodesk Forma - en del af AEC Collection

10 november 2023

Skab bæredygtige og innovative forslag til by- og boligudvikling med Autodesk Forma - løsningen som kan købes selvstændigt, og som du automatisk har adgang til via AEC Collection. Læs mere om alle de smarte designfunktioner og hvordan Forma integrerer med øvrige Autodesk løsninger.

Læs mere