AUTODESK BIM 360

Online samarbejde med BIM 360

Flere og flere arbejder hjemmefra, on-site eller på farten. Autodesk BIM 360 platformen er et godt bud på et samarbejdsværktøj i cloud, så I undgår en masse udfordringer i byggeprojekterne og i samarbejdet omkring designet. Projektmaterialet bliver overskueligt og gennemsigtigt for alle de involverede, så man bl.a. hurtigt kan se, hvad der er sket af ændringer siden sidst. Samarbejde på tværs af fagdiscipliner i byggeprojekter bliver nemmere, og man kan samarbejde effektivt i alle byggeriets faser.

Online samarbejde med BIM 360

Helt i bunden af modellen kan du se Docs. Her kan man dele med andre, oprette mapper, slette osv. som man forventer af et document management system.

Men hvor BIM 360 har sine styrker, er at dokumenthåndtering i Docs under understøtter en lang række filformater – f.eks. IFC - og man behøver ikke hente IFC-filerne ned på sin computer, for de ligger i skyen. Der er derfor ikke brug for anden software til at tilgå filerne – det gælder også Microsoft Office dokumenter. Alt kan redigeres i softwaren online. Og softwaren understøtter også f.eks. pdf, så man kan tilgå IKT-aftalen direkte i cloud. Det er nemt at navigere rundt i filerne, fordi de kan åbnes direkte i browser. Flertallet bruger stadigvæk email til at dele filer i teamet, men problemet med at den metode er, at filerne forbliver.

Revitfiler er typisk meget tunge, men de indlæses hurtigt i softwaren. Og når først det er gjort, så behøver du ikke åbne Revit igen for at se modellerne. Fra BIM 360 kan man få fat i objekter, se egenskaber og parametre og arbejde videre med filerne. Du kan også benytte funktionen ”sammenlign” for at se ændringer ift. tidligere versioner af modellen. Dermed giver løsningen et nemt overblik over designændringer i modellen. Denne Revisionssky kan gøres tilgængelig for alle eller privat. Det giver en sammenhæng i projektet og et godt overblik for alle. I funktionen ”delt visning” kan du se tegning og model ved siden af hinanden og klikke på elementerne (vises i splitskærm).

I den tidlige fase – designfasen – er Collaboration især vigtig. I modulet ”Design Collaboration” kan du oprette teams og mapper med historik. Man kan pakke dokumenter og modeller sammen og dele dem med andre teams helt ned på elementniveau f.eks. døre.  Man laver altså pakker til alle involverede, som hele tiden indeholder den seneste version. Så kan de forskellige parter også oprette en anmærkning, hvis de ser et problem med fx designet.  Design Collaboration gør det altså enkelt at samarbejde med andre fagdiscipliner uden at skulle igennem det typiske bøvl med forældet filer, døde links og sende/modtage store filer og modeller.

Q/A
Hvilke fordele/ulemper er der ved at bruge Revit kontra IFC-filer i vieweren?  (fx hvis en bygherre skal se noget i filen.)

Iht. selve vieweren i BIM360 er der ikke nogen forskel om det er en IFC eller Revit fil. Men man skal jo være obs på at indholdet og strukturen af filerne sandsynligvis er forskellige. Konkret betyder det, at der kan være færre egenskaber/parametre i IFC-filen end i Revit filen.

Har du lyst til at se hvordan, så kan du se TECH30 webinaret om "online samarbejde med BIM 360" on-demand, når du har tid og lyst.

På webinaret præsenterer vi også en konkret case, hvor entreprenørfirmaet Pihl & Søn A/S har benyttet sig af Autodesk BIM 360 med stor succes for samarbejdet. Og vi løfter sløret for en produktnyhed.

 Læs mere om webinaret her

Pihl & Søn A/S har benyttet sig af værktøjet til samarbejde med en masse eksterne på projektet Hotel Scandic Spectrum. Pihl & Søn A/S kunne med BIM360 som styrende platform tilrette filerne nemt og dermed undgå en masse omarbejde/ændringer. Vigtigste fordel ved at bruge softwaren, er al den tid, man sparer.

Se webinar on-demand

Blog

Autodesk Forma - en del af AEC Collection

10 november 2023

Skab bæredygtige og innovative forslag til by- og boligudvikling med Autodesk Forma - løsningen som kan købes selvstændigt, og som du automatisk har adgang til via AEC Collection. Læs mere om alle de smarte designfunktioner og hvordan Forma integrerer med øvrige Autodesk løsninger.

Læs mere
Blog

Autodesk Docs - løsningen der er inkluderet i din AEC Collection

24 april 2023

Har du en AEC-collection? Så har du automatisk adgang til Autodesk Docs, der giver dig mulighed for at gennemgå og sammenligne tegninger og modeller i skyen, hvilket optimerer samarbejdet i hele projektteamet. I denne blog gør vi dig klogere på de smarte funktioner i Autodesk Docs og AEC Collection.

Læs mere
Blog

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

12 marts 2023

Selvom de fleste i byggebranchen for længst har taget BIM-modellen til sig, så skaber mange landskabsarkitekter stadig deres landskabsdesign i 2D. Er du én af dem?  I denne blog gør vi dig klogere på fordelene ved at arbejde i 3D og giver dig samtidigt et bud på en BIM-løsning designet specielt til landskabsarkitekter. 

Læs mere