Nyt OUH (Odense Universitetshospital)

Udnyt alle fordelene ved BIM med klassifikation af data

Byggeriet af Nyt OUH er det hidtil største sygehusbyggeri i Danmark. Det centrale digitale BIM-værktøj anvendt er Naviate Nexus. Naviate Nexus bruges til at skabe en ensartet datastruktur og dermed fuld gennemsigtighed i modeller, strukturelle elementer og i alle faser i konstruktionen. Alle bygningsdata og objektegenskaber er integreret i Facility Management systemet, og alle bygningsdele og deres koder findes hurtigt frem med få klik.

Udnyt alle fordelene ved BIM med klassifikation af data

Projektgruppen bag bygningen af det nye hospital har en klar BIM-strategi: 

Én fælles datastruktur, en ensartet digital udveksling og automatisk kodning og strukturering af tusindvis af bygningsdele.

Strategien skaber overblik og giver fuld kontrol med byggeprocessen.

Når hospitalet står færdigt i 2023, vil det være det største nyopførte hospital i Danmark med sine 320.000 m2 beliggende nær Odense. Projektgruppen Nyt OUH står for BIM-modellen og bruger tolv forskellige software-løsninger til design, konstruktion og facility management, som skal tale sammen. De bruger CCS/CCi-klassificering som et fælles sprog i alle software-løsninger og Naviate Nexus som det centrale knudepunkt for klassificering af alle objekter i cloud.

Nyt OUH har femten forskellige delprojekter og mange entreprenører (der taler forskellige sprog), hvilket er en anden grund til at bruge klassificerede objekter. Naviate Nexus forenkler dataflowet og sikrer, at alle de forskellige entreprenører taler samme sprog. Alle data synkroniseres i Nexus-portalen, og som bruger kan du behandle data mellem delprojekter ved at synkronisere dem op og ned i modellerne, dokumenterne og filerne. Når man på et projekt er blevet enige om en fælles standard - i dette tilfælde CCi - vil hvert objekt blive linket. Nyt OUH undgår dermed også at alle aktørerne arbejder i deres egne siloer.

Vi bruger CCS-klassifikation som et fælles sprog i al den software, der bruges på projektet, da vi vil kommunikere data på samme måde. På OUH kan vi bruge klassifikations -ID -koderne til at spore komponenten, som er af enorm værdi på et projekt af denne skala. Al data er synkroniseret i en cloud-løsning og tilgængelig for alle, hvilket hjælper os med at holde tidsplaner og budget.
Chris Vang
Chris Vang
BIM/IKT koordinator, Nyt OUH projektgruppen

Med denne klare BIM-strategi minimerer OUH projektgruppen risikoen for fejl og forsinkelser, højere omkostninger og spild. Naviate Nexus er det obligatoriske, digitale værktøj. Det giver Nyt OUH mulighed for at styre projektet med totalindsigt og overblik. Det giver også mulighed for fuld gennemsigtighed for alle projektdeltagere med hensyn til klassifikationskoder og bygningsobjekt. Dette giver meget højere datakvalitet og sikrer derved nøjagtigt projektmateriale, hvilket har stor betydning for økonomien og tidsforbruget i alle faser af byggeriet.

Bygge- og infrastrukturindustrien har brug for gode data for at høste fordelene ved BIM i form af omkostningsreduktion, produktivitetsgevinster og effektivitetsforbedringer. Nyt OUH er to skridt foran på denne digitaliseringsudfordring.

 

Blog

Autodesk Forma - en del af AEC Collection

10 november 2023

Skab bæredygtige og innovative forslag til by- og boligudvikling med Autodesk Forma - løsningen som kan købes selvstændigt, og som du automatisk har adgang til via AEC Collection. Læs mere om alle de smarte designfunktioner og hvordan Forma integrerer med øvrige Autodesk løsninger.

Læs mere
Blog

Autodesk Docs - løsningen der er inkluderet i din AEC Collection

24 april 2023

Har du en AEC-collection? Så har du automatisk adgang til Autodesk Docs, der giver dig mulighed for at gennemgå og sammenligne tegninger og modeller i skyen, hvilket optimerer samarbejdet i hele projektteamet. I denne blog gør vi dig klogere på de smarte funktioner i Autodesk Docs og AEC Collection.

Læs mere
Blog

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

12 marts 2023

Selvom de fleste i byggebranchen for længst har taget BIM-modellen til sig, så skaber mange landskabsarkitekter stadig deres landskabsdesign i 2D. Er du én af dem?  I denne blog gør vi dig klogere på fordelene ved at arbejde i 3D og giver dig samtidigt et bud på en BIM-løsning designet specielt til landskabsarkitekter. 

Læs mere