Nyt OUH (Odense Universitetshospital)

Udnyt alle fordelene ved BIM med klassifikation af data

Byggeriet af Nyt OUH er det hidtil største sygehusbyggeri i Danmark. Det centrale digitale BIM-værktøj anvendt er Naviate Nexus. Naviate Nexus bruges til at skabe en ensartet datastruktur og dermed fuld gennemsigtighed i modeller, strukturelle elementer og i alle faser i konstruktionen. Alle bygningsdata og objektegenskaber er integreret i Facility Management systemet, og alle bygningsdele og deres koder findes hurtigt frem med få klik.

Udnyt alle fordelene ved BIM med klassifikation af data

Projektgruppen bag bygningen af det nye hospital har en klar BIM-strategi: 

Én fælles datastruktur, en ensartet digital udveksling og automatisk kodning og strukturering af tusindvis af bygningsdele.

Strategien skaber overblik og giver fuld kontrol med byggeprocessen.

Når hospitalet står færdigt i 2023, vil det være det største nyopførte hospital i Danmark med sine 320.000 m2 beliggende nær Odense. Projektgruppen Nyt OUH står for BIM-modellen og bruger tolv forskellige software-løsninger til design, konstruktion og facility management, som skal tale sammen. De bruger CCS/CCi-klassificering som et fælles sprog i alle software-løsninger og Naviate Nexus som det centrale knudepunkt for klassificering af alle objekter i cloud.

Nyt OUH har femten forskellige delprojekter og mange entreprenører (der taler forskellige sprog), hvilket er en anden grund til at bruge klassificerede objekter. Naviate Nexus forenkler dataflowet og sikrer, at alle de forskellige entreprenører taler samme sprog. Alle data synkroniseres i Nexus-portalen, og som bruger kan du behandle data mellem delprojekter ved at synkronisere dem op og ned i modellerne, dokumenterne og filerne. Når man på et projekt er blevet enige om en fælles standard - i dette tilfælde CCi - vil hvert objekt blive linket. Nyt OUH undgår dermed også at alle aktørerne arbejder i deres egne siloer.

Vi bruger CCS-klassifikation som et fælles sprog i al den software, der bruges på projektet, da vi vil kommunikere data på samme måde. På OUH kan vi bruge klassifikations -ID -koderne til at spore komponenten, som er af enorm værdi på et projekt af denne skala. Al data er synkroniseret i en cloud-løsning og tilgængelig for alle, hvilket hjælper os med at holde tidsplaner og budget.
Chris Vang
Chris Vang
BIM/IKT koordinator, Nyt OUH projektgruppen

Med denne klare BIM-strategi minimerer OUH projektgruppen risikoen for fejl og forsinkelser, højere omkostninger og spild. Naviate Nexus er det obligatoriske, digitale værktøj. Det giver Nyt OUH mulighed for at styre projektet med totalindsigt og overblik. Det giver også mulighed for fuld gennemsigtighed for alle projektdeltagere med hensyn til klassifikationskoder og bygningsobjekt. Dette giver meget højere datakvalitet og sikrer derved nøjagtigt projektmateriale, hvilket har stor betydning for økonomien og tidsforbruget i alle faser af byggeriet.

Bygge- og infrastrukturindustrien har brug for gode data for at høste fordelene ved BIM i form af omkostningsreduktion, produktivitetsgevinster og effektivitetsforbedringer. Nyt OUH er to skridt foran på denne digitaliseringsudfordring.

 

Blog

Byg bedre sammen

22 juni 2022

Fordelene ved cloud-løsninger som f.eks. Autodesk Construction Cloud er mange, og potentialet bliver kun større. Bliv klogere på hvorfor og hvordan du bygger bedre med ACC-platformen. 

Læs mere
Blog

Autodesk Construction Cloud

16 maj 2022

Med Autodesk Construction Cloud tager du BIM til det næste niveau. Autodesk Construction Cloud (ACC) forbinder workflows, teams og data i alle byggeriets faser. Hør hvordan og hvilke løsninger, der indgår i platformen.

Læs mere
Blog

CMMS software

03 maj 2022

Med et godt CMMS system sikrer du, at der kommer styr på virksomhedens vedligehold og at job og opgaver bliver udført korrekt og til tiden. Læs her om fordelene ved et Computerized Maintenance Management System og hvem det er relevant for.

Læs mere