Revit + Naviate Site & Landscaping

Har du brug for at arbejde mere effektivt med landskabsdesign?

Som landskabsarkitekt kender du nok til de udfordringer, der kan være ved at digitalisere landskabsdesign. Mange landskabsdesigns bliver forsat skabt i 2D, men markedet efterspørger en bedre sammenhæng imellem bygningsdesign og sitedesign. Du kan med fordel lave dine landskabsdesign i Revit og dermed få en masse nyttig information ind i din LIM-model.

Har du brug for at arbejde mere effektivt med landskabsdesign?

Landskabsmodeller bliver hurtigt meget tunge at arbejde i, og manglen på visse funktioner gør arbejdet i modellerne ineffektivt. LIM-modellerne skal helst nemt kunne linkes med bygningsmodeller, BIM-modeller og ingeniørmodeller. Symetri's egenudviklet Revit plug-in Naviate Site and Landscaping hjælper til at designprocesser i Revit bliver nemmere, og tilfører en "landskabsværktøjskasse" direkte i Revit. Med disse løsninger kan du tilføje information i modellerne, som blandt andet kan være nyttig i forbindelse med udgravninger, integration op i mod bygningsmodeller mv. 

Symetri’s konsulenter præsenterede på vores TECH30webinar forslag til løsninger af nogle af de udfordringer, som landskabsarkiteter kæmper med. Vivica Anna Gardarsson, Landskabsarkitekt MDL, Henning Larsen præsenterede det spændende landskabsdesignprojekt "World of Volvo" – et oplevelsescenter i Gøteborg, hvor landskab og bygning er næsten fuldt integreret.

Udfordring 1: Manglen på landskabsorienterede funktioner i Revit

Topografi er grundlaget for oprettelse af ethvert landskab i Revit, men det er desværre ofte både tidskrævende og svært at ændre. Topografiens egenskaber er også begrænsede. For at hjælpe landskabsarkitekter med at bruge Revit som deres primære værktøj har Symetri skabt Naviate Site and landscaping, et plug-in med funktioner som gør  processerne i landskabsdesign nemmere og hurtigere. Vi har f.eks. indført funktionalitet til at håndtere både topoverflade og gulve i det samme projekt. Naviate Site & Landscaping gør det også let at manipulere punkter og ændre gulve.

Arbejdet med topoverflade, punkter og gulve kan altså godt gøres i Revit, men funktionerne er ikke helt så smarte som  ”Align floors” i Naviate Site & Landscaping. Det er typisk en manuel udført opgave der kan vare timer, men i Site & Landscaping tager denne opgave blot nogle minutter.

Se webinaret og spol til:

00:04:30 Revit til landskaber
00:07:00 Naviate Site & Landscaping integration to Revit

Udfordring 2: Store terrænmodeller bliver hurtigt meget tunge at arbejde i og svære at dele

Hos Henning Larsen har landskabsmodellering foregået i tæt samarbejde med bygningsarkitekterne på hovedprojektet World of Volvo, da landskabet er tæt forbundet med bygningen. Vivica Anna Gardarsson fremhævede på webinaret især bjerge, en underjordisk parkeringskælder og tagene.

Landskabsarkitekterne har delt ”World of Volvo” 3D-model, terræn og gulve ud i mindre dele for at gøre modellering mere effektiv og filerne lettere at håndtere. De har også været rigtig glade for Revit 3D Vieweren, når projektet eller dele af modellen (f.eks. den underjordiske parkeringskælder) skal fremvises til bygherre og andre projektdeltagere eller justeres hurtig. Landskabsmodellering med Revit + Naviate Site & Landscaping gør deling, samarbejde og interaktion på projektet med andre projektdeltagere nemt – også når man splitter modellen op i mindre dele.

Se webinaroptagelsen her og spol til 00:23:00, hvor Vivica Anna Gardarsson præsenterer “World of Volvo”.

Fordi terrænmodel og bygningsmodel har skulle spille så meget sammen, giver det rigtig god mening at bruge Revit + Naviate og Symetri har fungeret som rådgivere til optimal brug af værktøjerne. Symetri tilbyder gerne en demonstration eller rådgivning om bedste løsning for jer.

Bestil en demo

 

Udfordring 3: Det kan være svært at gå fra 2D til 3D

 Revit er et fantastisk værktøj til at skabe 3D-modeller til visualisering, men det kommer ikke med en ”plug and play” løsning til landskabsarkitekter. Derfor har Symetri udviklet Naviate Site & Landscaping integrationen til Revit udviklet i samarbejde med kunder og baseret på konkrete ønsker. Naviate Site & Landscaping indeholder værktøjer, objekter og arbejdsgange tilpasset landskabsarkitekters specifikke behov. 

Symetri afholder også kurser i Revit og Naviate til landskabsdesign, så landskabsarkitekter hurtigt kan lære de vigtigste funktioner. Vi kan hjælpe dig godt fra start.

Blog

Sådan skaber arkitekter flotte renderinger i Lumion

13 oktober 2021

Arkitekter og designere kan nemt formidle intentionen bag 3D-designs med overbevisende billeder, virkelighedstro videoer og 360 graders panoramaer, der er optimeret til VR, med de smarte funktioner og biblioteker i Lumion. Lumion arbejder sammen med alle typer 3D-filer og andre softwares som Revit, ArchiCAD, Sketch-up.

Læs mere
Blog

Dokumenthåndtering i cloud

12 maj 2021

BIM SHARK er et værdifuldt værktøj, som sikrer projekterende datakonsistens mellem projekternes dokumenter som for eksempel bygningsdelsjournal, tilbudsliste og model. Det skaber overblik over bygningsdele på projektet samt reducerer risikoen for indtastningsfejl.

Læs mere