Digital brandsikring er her allerede - nu tages det næste skridt. Symetri og Bimfire Software indgår samarbejde.

STOCKHOLM, 15 Juni 2020 - I december 2019 indledte Symetri og Briab et samarbejde om udvikling af bedre teknologi til brandsikring. Som næste skridt på vejen mod digitaliseret brandsikring har de to virksomheder nu indgået en partnerskabsaftale, hvor Symetri indtræder som forhandler af Bimfire Tools.

Digital brandsikring er her allerede - nu tages det næste skridt. Symetri og Bimfire Software indgår samarbejde.

Byggebranchen har taget digitaliseringen til sig på mange områder, men når det gælder brandsikring, er manuelle løsninger med analoge arbejdsgange stadig normen. Manglen på digitale værktøjer fører til unødvendige omkostninger, mens byggeriet er i gang, og hverken byggeledelsen eller den færdige ejendoms administration har nogen datastruktur at forholde sig til. Mere udbredt digitalisering vil spare tid og penge i byggefasen, og i den færdige bygning vil mange processer lettere kunne overvåges. Det har betydning for både bygningens sikkerhedsmæssige status og for bæredygtigheden gennem hele dens levetid.

Partnerskabsaftalens fundament er tredelt. Hensigten med de tre elementer er at fremme udviklingen af mere avanceret brandsikringsteknologi og sikre, at der kan benyttes BIMprocesser i udviklingsarbejdet med værktøjer, der passer til formålet.

"Selv om brandsikring er så afgørende, har det manglet i BIM-produkterne. Det er derfor, vi nu samarbejder om en fælles informationsproces, som derudover er en forudsætning for at videreudvikle BIM-teknologien til nye højder", siger Per Carlsson, Director Building &Infrastructure, AEC hos Symetri.
"Vi ser virkelig frem til vores nye omfattende samarbejde med Symetri, for det giver os en væsentligt større platform, hvor vi kan tilbyde fremtidige kunder flere muligheder og bedre support" – Johan Norén, Business Director, Bimfire Software

Med effekt fra 18. maj blev Symetri global forhandler af Bimfire Tools med eneforhandling i Storbritannien og de nordiske lande (med undtagelse af Danmark). Bimfire Tools vil indgå i Symetris udbud af produkter og tjenesteydelser.

Læs mere og download pressemeddelelsen.

Kontaktpersoner:

Per Carlsson
Director Building & Infrastructure, Symetri
+ 46 (0)70 295 33 10 / per.carlsson@symetri.com

Johan Norén
Affärschef New Technologies, Briab
08-406 66 06 / johan.noren@briab.se


Symetri hjælper innovative virksomheder i byggebranchen, på ejendomsmarkedet og i produktionsindustrien med at optimere deres arbejdsprocesser, forenkle datahåndteringen og forbedre kvaliteten gennem hele designets livscyklus. Vi rådgiver kunder om alt fra modellering og simulering i 3D til Product Lifecycle Management, Building Information Modeling og Facility Management. Symetris 300 medarbejdere bistår vores kunder i de nordiske lande og Storbritannien. Symetri er en del af Addnode Group AB, hvis B-aktier er noteret på Nasdaq Stockholm. Addnode Group leverer organisationscentrale IT-løsninger til specifikke markeder i den offentlige og private sektor. Du kan finde flere oplysninger på www.symetri.com 

Briabs innovative, effektive og teknologisk avancerede løsninger fjerner usikkerhed og utryghed, reducerer omkostningerne og øger sikkerheden. Briab har sine rødder i brandsikring, men er i dag anerkendt som ekspert i innovativ risikostyring. Vi tilfører løbende revolutionerende nye, digitale brandsikringsprodukter, som forbedrer sikkerheden i en bygning gennem hele dens levetid. Vi har 140 medarbejdere og er dermed den største uafhængige aktør inden for risikostyring i de nordiske lande. The right side of risk – www.briab.se

Nyheder

Online samarbejde med BIM 360 Design

17 februar 2021

Hør hvordan du virtuelt kan samarbejde effektivt i alle byggeriets faser på dette webinar. Vi præsenterer også en konkret case med entreprenørfirmaet Pihl & Søn A/S.

Læs mere
Nyheder

Virtuelle kurser og gratis E-learning

11 januar 2021

Symetri afholder virtuelle kurser i Autodesk, Bluebeam, Solibri, Spine og Naviate. Vores undervisere er alle certificerede, teknisk dygtige med lang erfaring. Som en del af dit kursus får du også 3 måneders gratis adgang til Pinnacle, vores online E-learning platform.

Læs mere
Nyheder

sammen kan vi øge bæredygtigheden

01 januar 2021

Ved at fokusere på BIM og digitale processer hjælper Symetri byggeriet med at arbejde smartere, så sikkerhed og kvalitet forbedres, mens risiko, spild og omkostninger reduceres. Med BIM og Build 4.0 kan byggeprocesser strømlines og dermed øge produktiviteten. Der bygges hurtigere og mere omkostningseffektivt, hvilket i sidste ende reducerer CO2-udledningen.

Læs mere