VÆRKTØJER TIL GRØNNERE BYGGERI

Fremtidens byggeri skal være bæredygtigt

I marts 2021 fik Danmark en national strategi for bæredygtigt byggeri, vedtaget af et stort set enigt folketing. Vi giver her vores bud på, hvordan du bliver klar til at bygge mere bæredygtigt og overholde kommende lovkrav og certificeringer.

Fremtidens byggeri skal være bæredygtigt

Byggeriet står for en markant andel af den danske CO2-udledning. Derfor har Danmark fået en national rettesnor for bæredygtigt byggeri. Målet er at nedsætte klimapåvirkningen fra byggematerialer. Både under opførelsen, men også i resten af byggeriets levetid. I praksis betyder det, at der fra 2023 indfases CO2-krav på alle byggerier over 1000 m2 og fra 2025 på byggeri generelt.

Bæredygtigt byggeri nu og i fremtiden 

CO2 udledningen skal ned. Derfor er der lige nu meget fokus på træ-byggeri. Det er nyt i Danmark, hvor man ikke på samme måde som i f.eks. Sverige bygger i træ. En anden tendens er at tage udgangspunkt i byggeriets materialepyramide og vælge flest materialer fra bunden. I de nationale krav indgår verdensmålene, som man også kan arbejde ud fra. Et eksempel herpå kan være at påmontere fuglekasser på tage og facader, for at hjælpe truede fuglearter.
DGNB-ordningen er i dag med til at sætte standarden for, hvad der er bæredygtigt. Og, med den kommende lovgivning vil der komme en bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. Symetri støtter op om de forskellige initiativer, da det er skridt i den rigtige retning, men hvordan navigerer du egentlig lettest i alle standarder og regler uden at skulle gå på kompromis med kreativitet, økonomi og kvalitet?

Et værktøj til grønnere byggeri

I en tid hvor alle taler om bæredygtigt byggeri, men de færreste har en løsning til at supportere krav og certificeringer, er den digitale platform Frame afgørende at fremhæve. For med Frame kan du netop designe, lede, certificere og dokumentere bæredygtigheden i dit projekt fra start til slut. Platformen guider dig fra ambitioner til målbare kriterier, så du kan realisere dit byggeri – uden at gå på kompromis med kreativitet, kvalitet eller økonomi.

Frame anvendt i praksis

Juul & Hansen Arkitekter er nogle af dem, som anvender Frame. Det er senest sket i projektet Botilbud Søndersø - et bæredygtigt innovativt partnerskab udviklet og gennemført i samarbejde med Furesø Kommune, Jacobsens Huse og DBI. Frame har her spillet en afgørende rolle i forhold til at skabe overblik og nå i mål med Furesø Kommunes krav om DGNB-certificering samt politiske ønsker om at inddrage verdensmålene & opnå fondsmidler fra Realdania. Resultatet er et projekt leveret til tiden, som samtidigt har opnået samtlige bæredygtighedskrav og ønsker.

Interesseret i at vide mere om bæredygtighed i byggeriet?

Se vores seneste webinar on-demand om Frame - eller læs mere i vores seneste artikler og blogindlæg om grønnere og mere bæredygtigt byggeri:

Sammen kan vi øge bæredygtigheden

Bæredygtige byggerier for en fælles fremtid

Symetri ønsker at påvirke bæredygtighedsudviklingen hos jer, så vi sammen kan gøre en forskel. Modtag vores nyheder og invitationer til webinarer & events direkte i din indbakke.

Blog

Autodesk Flex

12 januar 2024

Autodesk har lanceret en ny og fleksibel måde at tilgå Autodesk produkter på kaldet Autodesk Flex. Men hvem er den nye pay pr use metode egentlig relevant for, og hvordan fungerer den i praksis? Læs her hvordan Flex bedst anvendes, og hvordan du sammensætter den optimale licensportefølje fremadrettet.

Læs mere