VÆRKTØJER TIL GRØNNERE BYGGERI

Fremtidens byggeri skal være bæredygtigt

I marts 2021 fik Danmark en national strategi for bæredygtigt byggeri, vedtaget af et stort set enigt folketing. Vi giver her vores bud på, hvordan du bliver klar til at bygge mere bæredygtigt og overholde kommende lovkrav og certificeringer.

Fremtidens byggeri skal være bæredygtigt

Byggeriet står for en markant andel af den danske CO2-udledning. Derfor har Danmark fået en national rettesnor for bæredygtigt byggeri. Målet er at nedsætte klimapåvirkningen fra byggematerialer. Både under opførelsen, men også i resten af byggeriets levetid. I praksis betyder det, at der fra 2023 indfases CO2-krav på alle byggerier over 1000 m2 og fra 2025 på byggeri generelt.

Bæredygtigt byggeri nu og i fremtiden 

CO2 udledningen skal ned. Derfor er der lige nu meget fokus på træ-byggeri. Det er nyt i Danmark, hvor man ikke på samme måde som i f.eks. Sverige bygger i træ. En anden tendens er at tage udgangspunkt i byggeriets materialepyramide og vælge flest materialer fra bunden. I de nationale krav indgår verdensmålene, som man også kan arbejde ud fra. Et eksempel herpå kan være at påmontere fuglekasser på tage og facader, for at hjælpe truede fuglearter.
DGNB-ordningen er i dag med til at sætte standarden for, hvad der er bæredygtigt. Og, med den kommende lovgivning vil der komme en bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. Symetri støtter op om de forskellige initiativer, da det er skridt i den rigtige retning, men hvordan navigerer du egentlig lettest i alle standarder og regler uden at skulle gå på kompromis med kreativitet, økonomi og kvalitet?

Et værktøj til grønnere byggeri

I en tid hvor alle taler om bæredygtigt byggeri, men de færreste har en løsning til at supportere krav og certificeringer, er den digitale platform Frame afgørende at fremhæve. For med Frame kan du netop designe, lede, certificere og dokumentere bæredygtigheden i dit projekt fra start til slut. Platformen guider dig fra ambitioner til målbare kriterier, så du kan realisere dit byggeri – uden at gå på kompromis med kreativitet, kvalitet eller økonomi.

Frame anvendt i praksis

Juul & Hansen Arkitekter er nogle af dem, som anvender Frame. Det er senest sket i projektet Botilbud Søndersø - et bæredygtigt innovativt partnerskab udviklet og gennemført i samarbejde med Furesø Kommune, Jacobsens Huse og DBI. Frame har her spillet en afgørende rolle i forhold til at skabe overblik og nå i mål med Furesø Kommunes krav om DGNB-certificering samt politiske ønsker om at inddrage verdensmålene & opnå fondsmidler fra Realdania. Resultatet er et projekt leveret til tiden, som samtidigt har opnået samtlige bæredygtighedskrav og ønsker.

Interesseret i at vide mere om bæredygtighed i byggeriet?

Se vores seneste webinar on-demand om Frame - eller læs mere i vores seneste artikler og blogindlæg om grønnere og mere bæredygtigt byggeri:

Sammen kan vi øge bæredygtigheden

Bæredygtige byggerier for en fælles fremtid

Symetri ønsker at påvirke bæredygtighedsudviklingen hos jer, så vi sammen kan gøre en forskel. Modtag vores nyheder og invitationer til webinarer & events direkte i din indbakke.

Blog

Byg bedre sammen

22 juni 2022

Fordelene ved cloud-løsninger som f.eks. Autodesk Construction Cloud er mange, og potentialet bliver kun større. Bliv klogere på hvorfor og hvordan du bygger bedre med ACC-platformen. 

Læs mere
Blog

Autodesk Construction Cloud

16 maj 2022

Med Autodesk Construction Cloud tager du BIM til det næste niveau. Autodesk Construction Cloud (ACC) forbinder workflows, teams og data i alle byggeriets faser. Hør hvordan og hvilke løsninger, der indgår i platformen.

Læs mere
Blog

CMMS software

03 maj 2022

Med et godt CMMS system sikrer du, at der kommer styr på virksomhedens vedligehold og at job og opgaver bliver udført korrekt og til tiden. Læs her om fordelene ved et Computerized Maintenance Management System og hvem det er relevant for.

Læs mere