Digitale krav i byggeprojekter

Dokumenthåndtering i cloud

 Hvordan skaber I et sammenhængende projektmateriale, som lever op til de IKT-krav, der stilles fra fx AB18 & YBL18?

Især rådgivere og projekterende kæmper med at efterleve kravet om ”entydighed” og ”sammenhæng”. Og 45%* benytter ikke en softwareløsning til dette, selvom det kunne lette arbejdet betydeligt. Udfordringen for mange er, at nogle er gode til Revit-modellerne, nogle til beskrivelser og nogle til tilbudslister, men meget få er gode til alle tre. Og så sker der fejl i overleveringen. Processen er desuden meget sjælden lineær – der er alle mulige faktorer, som påvirker den og kræver omarbejde. Samtidig skærpes IKT-krav og der kommer flere til – f.eks. kravet til klassificeret og ensrettet data. Klassifikation og identifikation skal være” identisk” i modeller, tilbudslister, beskrivelser og tegninger. AB18 paragraf 4 stk. 2 betyder, at der skal være entydighed i udbudsmaterialet. Og nu begynder der også at blive slået ned på disse krav. BIM SHARK nedbryder barriererne mellem de tre discipliner.

Elgaard Architecture er specialister i restaurering af historiske bygninger, som er komplekst i sig selv, fordi der stilles så store krav til selve udførslen på baggrund af ældre tegninger og arkivdokumenter.

 

”Det er essentielt at have en entydig digital strategi på komplekse projekter. Hos Elgaard Architecture er BIM SHARK den røde tråd, der binder B, I og M sammen i vores 3D-projekteringsarbejder. For os er det et enormt værdifuldt værktøj, som sikrer os datakonsistens mellem projekternes dokumenter som for eksempel bygningsdelsjournal, tilbudsliste og vores fagmodel. BIMShark er med til at skabe overblik over vores bygningsdele på projektet samt reducere risikoen for indtastningsfejl. “
William Celliers
IKT & BIM ansvarlig, Elgaard Architecture

Elgaard Architecture benytter BIM SHARK til at overholde de digitale krav på projekter.

Hvorfor skal man have en software, der kan klare dokumenthåndtering i cloud?

Elgaard Arch’s arbejder med kulturarv i bevaringsværdige bygninger. William driver den digital indsats – helt overordnet 3D projektering, Revit, BIM og IKT. De benytter BIM SHARK til at sikre tryghed i projektet og ensrettet data.

Renovationen af Bredgade 40 er blot et af de projekter, hvor BIM SHARK er blevet brugt. Klassifikation med BIM7AA som standard er brugt til udbudsmateriale, så de forskellige entreprenører kan få et komplet og godt overblik over projektet. Revit-modellen er synkroniseret op i BIM SHARK, og bygningsdele er blevet tagget, så de taler sammen. Elgaard fik leveret en eksisterende model, og Williams team har efterfølgende omdøbt typerne i BIM SHARK. Det er en kvalitetssikring, at det er så nemt at omdøbe bygningsdele. Det har på dette projekt været ekstremt vigtigt, at der er sammenkobling mellem bygningsdele, tilbudslister og tegninger, så Elgaard Arkitekter ikke skulle ind og tilrette tre steder.

Symetri rådgiver om løsninger til digitalisering af byggeprojekter og IKT-krav. Mark Sung Brinkler, BIM-konsulent, Symetri inviterede William Celliers med på et TECH30 webinar, hvor de gik bag facaden på AEC virksomheder digitale agenda og delte deres erfaringer med brugen af BIM SHARK til at overholde deres digitale krav på projekter. Har du lyst til at se en optagelse af webinaret, kan du få det tilsendt per mail med et link til videoen ved at udfylde denne formular. 

Tilmeld dig TECH30 webinaret om BIM SHARK on demand

Tak - du modtager mere information på mail.

Blog

Autodesk Forma - en del af AEC Collection

10 november 2023

Skab bæredygtige og innovative forslag til by- og boligudvikling med Autodesk Forma - løsningen som kan købes selvstændigt, og som du automatisk har adgang til via AEC Collection. Læs mere om alle de smarte designfunktioner og hvordan Forma integrerer med øvrige Autodesk løsninger.

Læs mere
Blog

Autodesk Docs - løsningen der er inkluderet i din AEC Collection

24 april 2023

Har du en AEC-collection? Så har du automatisk adgang til Autodesk Docs, der giver dig mulighed for at gennemgå og sammenligne tegninger og modeller i skyen, hvilket optimerer samarbejdet i hele projektteamet. I denne blog gør vi dig klogere på de smarte funktioner i Autodesk Docs og AEC Collection.

Læs mere
Blog

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

12 marts 2023

Selvom de fleste i byggebranchen for længst har taget BIM-modellen til sig, så skaber mange landskabsarkitekter stadig deres landskabsdesign i 2D. Er du én af dem?  I denne blog gør vi dig klogere på fordelene ved at arbejde i 3D og giver dig samtidigt et bud på en BIM-løsning designet specielt til landskabsarkitekter. 

Læs mere