Digitale krav i byggeprojekter

Dokumenthåndtering i cloud

 Hvordan skaber I et sammenhængende projektmateriale, som lever op til de IKT-krav, der stilles fra fx AB18 & YBL18?

Især rådgivere og projekterende kæmper med at efterleve kravet om ”entydighed” og ”sammenhæng”. Og 45%* benytter ikke en softwareløsning til dette, selvom det kunne lette arbejdet betydeligt. Udfordringen for mange er, at nogle er gode til Revit-modellerne, nogle til beskrivelser og nogle til tilbudslister, men meget få er gode til alle tre. Og så sker der fejl i overleveringen. Processen er desuden meget sjælden lineær – der er alle mulige faktorer, som påvirker den og kræver omarbejde. Samtidig skærpes IKT-krav og der kommer flere til – f.eks. kravet til klassificeret og ensrettet data. Klassifikation og identifikation skal være” identisk” i modeller, tilbudslister, beskrivelser og tegninger. AB18 paragraf 4 stk. 2 betyder, at der skal være entydighed i udbudsmaterialet. Og nu begynder der også at blive slået ned på disse krav. BIM SHARK nedbryder barriererne mellem de tre discipliner.

Elgaard Architecture er specialister i restaurering af historiske bygninger, som er komplekst i sig selv, fordi der stilles så store krav til selve udførslen på baggrund af ældre tegninger og arkivdokumenter.

 

”Det er essentielt at have en entydig digital strategi på komplekse projekter. Hos Elgaard Architecture er BIM SHARK den røde tråd, der binder B, I og M sammen i vores 3D-projekteringsarbejder. For os er det et enormt værdifuldt værktøj, som sikrer os datakonsistens mellem projekternes dokumenter som for eksempel bygningsdelsjournal, tilbudsliste og vores fagmodel. BIMShark er med til at skabe overblik over vores bygningsdele på projektet samt reducere risikoen for indtastningsfejl. “
William Celliers
IKT & BIM ansvarlig, Elgaard Architecture

Elgaard Architecture benytter BIM SHARK til at overholde de digitale krav på projekter.

Hvorfor skal man have en software, der kan klare dokumenthåndtering i cloud?

Elgaard Arch’s arbejder med kulturarv i bevaringsværdige bygninger. William driver den digital indsats – helt overordnet 3D projektering, Revit, BIM og IKT. De benytter BIM SHARK til at sikre tryghed i projektet og ensrettet data.

Renovationen af Bredgade 40 er blot et af de projekter, hvor BIM SHARK er blevet brugt. Klassifikation med BIM7AA som standard er brugt til udbudsmateriale, så de forskellige entreprenører kan få et komplet og godt overblik over projektet. Revit-modellen er synkroniseret op i BIM SHARK, og bygningsdele er blevet tagget, så de taler sammen. Elgaard fik leveret en eksisterende model, og Williams team har efterfølgende omdøbt typerne i BIM SHARK. Det er en kvalitetssikring, at det er så nemt at omdøbe bygningsdele. Det har på dette projekt været ekstremt vigtigt, at der er sammenkobling mellem bygningsdele, tilbudslister og tegninger, så Elgaard Arkitekter ikke skulle ind og tilrette tre steder.

Symetri rådgiver om løsninger til digitalisering af byggeprojekter og IKT-krav. Mark Sung Brinkler, BIM-konsulent, Symetri inviterede William Celliers med på et TECH30 webinar, hvor de gik bag facaden på AEC virksomheder digitale agenda og delte deres erfaringer med brugen af BIM SHARK til at overholde deres digitale krav på projekter. Har du lyst til at se en optagelse af webinaret, kan du få det tilsendt per mail med et link til videoen ved at udfylde denne formular. 

Tilmeld dig TECH30 webinaret om BIM SHARK on demand

Tak - du modtager mere information på mail.

Blog

Autodesk Flex

12 januar 2024

Autodesk har lanceret en ny og fleksibel måde at tilgå Autodesk produkter på kaldet Autodesk Flex. Men hvem er den nye pay pr use metode egentlig relevant for, og hvordan fungerer den i praksis? Læs her hvordan Flex bedst anvendes, og hvordan du sammensætter den optimale licensportefølje fremadrettet.

Læs mere