Digitale krav i byggeprojekter

Dokumenthåndtering i cloud

 Hvordan skaber I et sammenhængende projektmateriale, som lever op til de IKT-krav, der stilles fra fx AB18 & YBL18?

Især rådgivere og projekterende kæmper med at efterleve kravet om ”entydighed” og ”sammenhæng”. Og 45%* benytter ikke en softwareløsning til dette, selvom det kunne lette arbejdet betydeligt. Udfordringen for mange er, at nogle er gode til Revit-modellerne, nogle til beskrivelser og nogle til tilbudslister, men meget få er gode til alle tre. Og så sker der fejl i overleveringen. Processen er desuden meget sjælden lineær – der er alle mulige faktorer, som påvirker den og kræver omarbejde. Samtidig skærpes IKT-krav og der kommer flere til – f.eks. kravet til klassificeret og ensrettet data. Klassifikation og identifikation skal være” identisk” i modeller, tilbudslister, beskrivelser og tegninger. AB18 paragraf 4 stk. 2 betyder, at der skal være entydighed i udbudsmaterialet. Og nu begynder der også at blive slået ned på disse krav. BIM SHARK nedbryder barriererne mellem de tre discipliner.

Elgaard Architecture er specialister i restaurering af historiske bygninger, som er komplekst i sig selv, fordi der stilles så store krav til selve udførslen på baggrund af ældre tegninger og arkivdokumenter.

 

”Det er essentielt at have en entydig digital strategi på komplekse projekter. Hos Elgaard Architecture er BIM SHARK den røde tråd, der binder B, I og M sammen i vores 3D-projekteringsarbejder. For os er det et enormt værdifuldt værktøj, som sikrer os datakonsistens mellem projekternes dokumenter som for eksempel bygningsdelsjournal, tilbudsliste og vores fagmodel. BIMShark er med til at skabe overblik over vores bygningsdele på projektet samt reducere risikoen for indtastningsfejl. “
William Celliers
IKT & BIM ansvarlig, Elgaard Architecture

Elgaard Architecture benytter BIM SHARK til at overholde de digitale krav på projekter.

Hvorfor skal man have en software, der kan klare dokumenthåndtering i cloud?

Elgaard Arch’s arbejder med kulturarv i bevaringsværdige bygninger. William driver den digital indsats – helt overordnet 3D projektering, Revit, BIM og IKT. De benytter BIM SHARK til at sikre tryghed i projektet og ensrettet data.

Renovationen af Bredgade 40 er blot et af de projekter, hvor BIM SHARK er blevet brugt flittigt. Klassifikation med BIM7AA som standard er brugt til udbudsmateriale, så de forskellige entreprenører kan få et komplet og godt overblik over projektet. Revit-modellen er synkroniseret op i BIM SHARK, og bygningsdele er blevet tagget, så de taler sammen. Elgaard fik leveret en eksisterende model, og Williams team har efterfølgende omdøbt typerne i BIM SHARK. Det er en kvalitetssikring, at det er så nemt at omdøbe bygningsdele. Det har på dette projekt været ekstremt vigtigt, at der er sammenkobling mellem bygningsdele, tilbudslister og tegninger, så Elgaard Arkitekter ikke skulle ind og tilrette tre steder.

Tilmeld dig TECH30 webinaret om BIM SHARK on demand

Blog

Online samarbejde med BIM 360

01 marts 2021

Autodesk BIM 360 platformen er et godt bud på et samarbejdsværktøj i cloud, så I undgår en masse udfordringer i byggeprojekterne og i samarbejdet omkring designet.

Læs mere
Blog

Savner du dagslys?

15 februar 2021

Savner du dagslys? eller en let måde at lave dagslysberegninger på? Naviate Daylight er en plugin til Autodesk Revit, som gør det nemt for dig at beregne dagslysgrad, -forhold og -faktor og lave dagslyssimulering og -kontrol. Direkte i integrationen kan du foretage automatiske justeringer og lave kravvalidering og en fyldestgørende dagslysrapport.

Læs mere