Arkitekters digitale agenda og IKT-krav

Hvordan skaber I et sammenhængende projektmateriale, som lever op til de krav, der stilles fra fx AB18 & YBL18? - Det er tid til at få den digital agenda på tegnebrættet og se på softwares muligheder for at skabe ”entydighed” og ”sammenhæng” imellem model, tegninger, beskrivelser og tilbudsliste.

Virksomheder kan med fordel sætte et større fokus på den digital agenda indenfor byggeri og infrastruktur og især indenfor egne vægge. De digitale IKT-krav bliver flere og flere – f.eks. kravet til klassificeret og ensrettet data.

Elgaard Arch arbejder med kulturarv i bevaringsværdige bygninger og restaurering af historiske bygninger, og deres IKT og BIM-ansvarlige, William Celliers har mere end 18 års erfaring. De bruger BIM SHARK til at sikre tryghed i projektet og ensrette data. Renovationen af Bredgade 40 er blot et af de projekter, hvor BIM SHARK er blevet brugt med BIM7AA som klassifikationsstandard til udbudsmateriale, så de forskellige entreprenører kan få et komplet og godt overblik over projektet. Klassifikation og identifikation skal være” identisk” i modeller, tilbudslister, beskrivelser og tegniner - eller de skal som minimum tale sammen. BIM SHARK nedbryder barriererne mellem de tre discipliner.

 

"Hos Elgaard Architecture er BIM SHARK den røde tråd, der binder B, I og M sammen i vores 3D-projekteringsarbejder. For os er det et enormt værdifuldt værktøj, som sikrer os datakonsistens mellem projekternes dokumenter som for eksempel bygningsdelsjournal, tilbudsliste og vores fagmodel. BIMShark er med til at skabe overblik over vores bygningsdele på projektet samt reducere risikoen for indtastningsfejl."
William Celliers
William Celliers
IKT & BIM Manager

 

En anden større udfordring for mange rådgivere er, at nogen er gode til Revit-modellerne, nogen til beskrivelser og nogen til tilbudslister, men meget få er gode til alle tre. Og så sker der fejl i overleveringen. Og processen er meget sjældent linær – der er alle mulige faktorer, som påvirker processen. BIM SHARK skaber ”entydighed” og ”sammenhæng” imellem model, tegninger, beskrivelser og tilbudsliste. Elgaard fik leveret en eksisterende model af Bredgade 40, og Revit-modellen er blevet synkroniseret op i BIM SHARK, hvorefter bygningsdele er blevet tagget. Williams team har efterfølgende omdøbt typer (typekoder), hvilket er utroligt nemt at gøre direkte i softwaren. Det har på dette projekt været ekstremt vigtigt, at der er sammenkobling mellem bygningsdele, tilbudslister og tegninger, så de ikke skulle ind og tilrette tre steder. At de har kunnet gøre det ét centralt sted er en de facto kvalitetssikring af projektet.

Kontakt os gerne for en personlig demo og rådgivning, om jeres konkrekte behov for digitale redskaber.

Bestil webinaroptagelse

Tak. Du modtager mere information på email.

Blog

Autodesk Docs - løsningen der er inkluderet i din AEC Collection

24 april 2023

Har du en AEC-collection? Så har du automatisk adgang til Autodesk Docs, der giver dig mulighed for at gennemgå og sammenligne tegninger og modeller i skyen, hvilket optimerer samarbejdet i hele projektteamet. I denne blog gør vi dig klogere på de smarte funktioner i Autodesk Docs og AEC Collection.

Læs mere
Blog

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

12 marts 2023

Selvom de fleste i byggebranchen for længst har taget BIM-modellen til sig, så skaber mange landskabsarkitekter stadig deres landskabsdesign i 2D. Er du én af dem?  I denne blog gør vi dig klogere på fordelene ved at arbejde i 3D og giver dig samtidigt et bud på en BIM-løsning designet specielt til landskabsarkitekter. 

Læs mere
Blog

Om fem år taler man ikke længere om bæredygtighed i byggeriet ……

13 december 2022

Teoretisk snak om genanvendelse af materialer, cirkularitet, grønt byggeri osv. findes ikke længere på samme måde. Til den tid handler man og bygger efter bæredygtige principper og værktøjer. Både dem der er givet af lovgivningen, men i lige så høj grad dem, der fremover bliver et konkurrencemeter i forhold til at vinde projekter.

Læs mere