Arkitekters digitale agenda og IKT-krav

Hvordan skaber I et sammenhængende projektmateriale, som lever op til de krav, der stilles fra fx AB18 & YBL18? - Det er tid til at få den digital agenda på tegnebrættet og se på softwares muligheder for at skabe ”entydighed” og ”sammenhæng” imellem model, tegninger, beskrivelser og tilbudsliste.

Virksomheder kan med fordel sætte et større fokus på den digital agenda indenfor byggeri og infrastruktur og især indenfor egne vægge. De digitale IKT-krav bliver flere og flere – f.eks. kravet til klassificeret og ensrettet data.

Elgaard Arch arbejder med kulturarv i bevaringsværdige bygninger og restaurering af historiske bygninger, og deres IKT og BIM-ansvarlige, William Celliers har mere end 18 års erfaring. De bruger BIM SHARK til at sikre tryghed i projektet og ensrette data. Renovationen af Bredgade 40 er blot et af de projekter, hvor BIM SHARK er blevet brugt med BIM7AA som klassifikationsstandard til udbudsmateriale, så de forskellige entreprenører kan få et komplet og godt overblik over projektet. Klassifikation og identifikation skal være” identisk” i modeller, tilbudslister, beskrivelser og tegniner - eller de skal som minimum tale sammen. BIM SHARK nedbryder barriererne mellem de tre discipliner.

 

"Hos Elgaard Architecture er BIM SHARK den røde tråd, der binder B, I og M sammen i vores 3D-projekteringsarbejder. For os er det et enormt værdifuldt værktøj, som sikrer os datakonsistens mellem projekternes dokumenter som for eksempel bygningsdelsjournal, tilbudsliste og vores fagmodel. BIMShark er med til at skabe overblik over vores bygningsdele på projektet samt reducere risikoen for indtastningsfejl."
William Celliers
William Celliers
IKT & BIM Manager

 

En anden større udfordring for mange rådgivere er, at nogen er gode til Revit-modellerne, nogen til beskrivelser og nogen til tilbudslister, men meget få er gode til alle tre. Og så sker der fejl i overleveringen. Og processen er meget sjældent linær – der er alle mulige faktorer, som påvirker processen. BIM SHARK skaber ”entydighed” og ”sammenhæng” imellem model, tegninger, beskrivelser og tilbudsliste. Elgaard fik leveret en eksisterende model af Bredgade 40, og Revit-modellen er blevet synkroniseret op i BIM SHARK, hvorefter bygningsdele er blevet tagget. Williams team har efterfølgende omdøbt typer (typekoder), hvilket er utroligt nemt at gøre direkte i softwaren. Det har på dette projekt været ekstremt vigtigt, at der er sammenkobling mellem bygningsdele, tilbudslister og tegninger, så de ikke skulle ind og tilrette tre steder. At de har kunnet gøre det ét centralt sted er en de facto kvalitetssikring af projektet.

Kontakt os gerne for en personlig demo og rådgivning, om jeres konkrekte behov for digitale redskaber.

Bestil webinaroptagelse

Tak. Du modtager mere information på email.

Blog

Autodesk Flex

12 januar 2024

Autodesk har lanceret en ny og fleksibel måde at tilgå Autodesk produkter på kaldet Autodesk Flex. Men hvem er den nye pay pr use metode egentlig relevant for, og hvordan fungerer den i praksis? Læs her hvordan Flex bedst anvendes, og hvordan du sammensætter den optimale licensportefølje fremadrettet.

Læs mere
Blog

Autodesk Forma - en del af AEC Collection

10 november 2023

Skab bæredygtige og innovative forslag til by- og boligudvikling med Autodesk Forma - løsningen som kan købes selvstændigt, og som du automatisk har adgang til via AEC Collection. Læs mere om alle de smarte designfunktioner og hvordan Forma integrerer med øvrige Autodesk løsninger.

Læs mere