BÆREDYGTIGHED I BYGGERIET

BIM FORUM 2022

Alle taler om bæredygtighed i byggeriet!
Overholdelse af klimakrav er allerede et konkurrenceparameter
- og fra 2023 bliver det et lovkrav.
Men hvad vil det egentlig sige at bygge mere bæredygtigt?
Og hvilke digitale værktøjer understøtter bedst et grønnere og mere cirkulært byggeri?

På BIM Forum 2022 var der fokus på de nye klimakrav for nybyggeri - og de digitale løsninger, der fremmer den grønne omstilling. 
BIM Forum 2022 blev afholdt i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA den 22. september.

Agenda

Symetri byder velkommen og fortæller om dagens program.
v. Henrik Munk Madsen, Business Area Manager AEC, Symetri

Fra januar 2023 indføres der nye klimakrav i bygningsreglementet for nybyggeri, som bl.a. betyder at bygningers klimapåvirkninger skal dokumenteres. Hør hvilke konsekvenser og perspektiver det har for byggebranchen og hvordan det nyoprettede videnscenter VCBK – under bolig og planstyrelsen, kan hjælpe dig med at opbygge kompetencer og viden om bygningers klimapåvirkninger.
v. Thilde Fruergaard Astrup, Centerleder, Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger

Det er i nye teknologier og gennem digital bæredygtighed i byggeriet, at det grønne potentiale findes. Bliv klogere på hvorfor fremtiden kræver digitale løsninger og hvordan Autodesk Construction Cloud gør det nemmere at genanvende materialer og samarbejde på tværs.
v. Thomas Gregersen, Senior Technical Specialist, Autodesk 

Hvad er tendenserne indenfor bæredygtighed i byggeriet? Og, hvordan muliggør digitale løsninger et mere bæredygtigt byggeri med overholdelse af lovgivning og certificeringer? Hør Jesper Rings perspektiver på fremtidens byggeri - og oplev hvordan du nemt og effektivt kan styre bæredygtighedsprocessen og overholde de strammere krav på området ved hjælp af den digitale platform Frame.
v. Jesper Ring, CEO, Frame

Vi ser ind i en fremtid, hvor LCA-dokumentation bliver en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri. Oplev hvordan COWI og Arkitemas nyudviklede LCA (life cycle assesment) værktøjer måler og dokumenterer byggeprojekters miljøpåvirkning fra de tidlige projekteringsfaser til endelig dokumentation.
v. Nicolai Jørgensen, Bæredygtigheds Specialist, Arkitema

Når funktion, æstetik og klimamål skal gå op i en højere enhed, kan det være svært at overskue konsekvenserne af de enkelte valg og hvordan de påvirker bygningens CO2 aftryk. Hvordan kan de klimamæssige konsekvenser af produkt og materialevalg visualiseres i de tidlige faser? Frame og Symetri deler deres vision for et designværktøj, der kan bringe bygherres ønsker og mål tættere på designfasen.
v. Jesper Ring, CEO, Frame & Nicolai Karved, Product Manager, Symetri

Med det iterative AI designværktøj Spacemaker kan du analysere dagslys, støjpåvirkning, friareal, vind, termisk komfort m.m. mens du skitserer. Hør hvordan Spacemaker kan anvendes til at træffe de rigtige design-beslutninger fra starten og skabe bæredygtige forslag til bolig- og byrum af høj kvalitet, og hvordan bedre data skaber bedre arkitektur og bedre forretning.
v. Even Olstad, Arkitekt & Technical Sales Subject Matter Expert, Autodesk

Stil spørgsmål til talerne og hør, hvordan de perspektiverer dagens tema i forhold til fremtiden.
v. Henrik Munk Madsen, Business Area Manager AEC, Symetri

Talere

Thilde Fruergaard Astrup

Thilde Fruergaard Astrup

Centerleder, Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger
Thilde Fruergaard Astrup er Centerleder for det nyoprettede videnscenter VCBK – under bolig og planstyrelsen. Centerets hovedformål er at opbygge kompetencer og viden om bygningers klimapåvirkninger. På BIM Forum 2022 fortæller Thilde, hvilke konsekvenser og perspektiver de nye klimakrav har for byggebranchen.
Thomas Gregersen

Thomas Gregersen

Senior Technical Specialist, Autodesk
Thomas Gregersen har som Senior Technical Specialist hos Autodesk adskillige års erfaring indenfor software- og byggebranchen - og kender om nogen til fordelene ved cloud-løsninger. På BIM Forum 2022 fortæller han hvorfor fremtiden kræver digitale løsninger, og hvordan Autodesk Construction Cloud (ACC) gør det nemmere at genanvende materialer og samarbejde på tværs.
Jesper Ring

Jesper Ring

CEO, Frame
Jesper Ring, civilingeniør og CEO hos Frame, er en efterspurgt ekspert og visionær inden for bæredygtighed i byggebranchen. Han har været tovholder og pennefører for det seneste tillæg til ydelsesbeskrivelsen og igennem årene for utallige andre dokumenter, der fremmer bæredygtighed i byggeriet. Jesper er en af grundlæggerne af Frame, en innovativ digital platform, der gør det muligt for aktørerne i byggeprojekter at arbejde professionelt, effektivt og konsekvent med bæredygtighed – fra den allerførste ide til det færdige byggeri.
Nicolai Jørgensen

Nicolai Jørgensen

Bæredygtigheds Specialist, Arkitema
Nicolai Jørgensen er Bæredygtigheds Specialist hos Arkitema og har adskillige års erfaring med at arbejde med bygningers miljøpåvirkninger. På BIM Forum 2022 viser han, hvordan COWI og Arkitemas nyudviklede LCA (life cycle assesment) værktøjer kan måle og dokumentere byggeprojekters miljøpåvirkning fra de tidlige projekteringsfaser til endelig dokumentation.
Nicolai Karved

Nicolai Karved

Product Manager, Symetri

Nicolai Karved har igennem en årrække arbejdet med implementering af standarder i store projekter og Autodesk-software for at sikre en ensartet datastruktur. I dag er Nicolai ansat i Symetris Naviate-team, hvor han er med til at udvikle Naviate Nexus-platformen. På BIM Forum 2022 vil han, sammen med Jesper Ring fra Frame, dele sin vison for et designværktøj, der kan bringe bygherres ønsker og mål i forhold til bæredygtighed tættere på designfasen.

Even Olstad

Even Olstad

Arkitekt & Technical Sales Subject Matter Expert, Autodesk

Even Olstad har tidligere arbejdet som konkurrence- og udviklingsarkitekt og har stor erfaring fra større projekter over hele Skandinavien. I dag er han ansat hos Autodesk, hvor han rådgiver om innovativ og grøn by- og boligudvikling via Spacemaker. Even bidrager til samtalen om byggeriets fremtid som medlem af Akademisk Arkitektforenings repræsentantskab, og gennem artikler og viden i flere medier for arkitektur- og byggeri.

Henrik Munk Madsen

Henrik Munk Madsen

Business Area Manager AEC, Symetri

Henrik Munk Madsen er Business Area Manager hos Symetri og vil fungere som moderator på BIM Forum. Henrik har stor erfaring med salg og implementering af digitale løsninger i byggebranchen og glæder sig til at byde alle velkommen.

BIM Forums sponsorer & udstillere

  • https://www.autodesk.com/
  • Solibri
  • Maintenance Connection
  • Naviate
  • Frame

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende BIM Forum 2022.