Kontakt

Har du spørgsmål? Udfyld formularen nedenfor og vi vil kontakte dig så snart vi kan!

Simulering overvinder tekniske udfordringer ved Slussen-projektet i Stockholm og sparer samtidig penge

Det har sparet betydelige materialemængder og mange penge, at Skanska har kunnet teste alle mekaniske aspekter virtuelt gennem hele design- og konstruktionsforløbet.

Slussen er et af Stockholms vigtigste trafikknudepunkter, men 80 år har sat sine spor. Derfor skal alt rives ned og bygges op igen helt fra grunden.

Skanska har fået til opgave at levere to 35 m brede sluseporte, som ud over at regulere vandstanden i Mälaren også vil skabe et smukt vandspejl. Der stilles store krav til funktion og avancerede tekniske løsninger, da vandmængden i Mälaren varierer voldsomt i årets løb, og søen leverer drikkevand til over to millioner indbyggere. Desuden er sikkerhedskravene høje, da mange mennesker færdes i området til daglig.

"Vi har simuleret både bæreevne (FEM) og strømninger (CFD) og sparet betydelige materialemængder og mange penge. Det er en kolossal fordel at kunne teste alle mekaniske aspekter virtuelt gennem hele design- og konstruktionsforløbet og på den måde kontrollere funktionaliteten, bæreevnen og sikkerheden," fortæller Pertti Johansson, der står i spidsen for mekanikteamet hos Skanska Teknik.

Mads Storgaard,
Mads Storgaard E-mailmads.storgaard@symetri.com Telefon+ 45 24 60 82 44