Kontakt

Har du spørgsmål? Udfyld formularen nedenfor og vi vil kontakte dig så snart vi kan!

Fortaco

Bedre kvalitet og kontrol med SOVELIA PLM

Fortaco Group Oy stod over for en reel udfordring, da man skulle indlede et samarbejde med et andet finsk foretagende, Linkker. Det var vigtigt at finde en programløsning, der ikke blot kunne integrere data fra begge virksomheder, men som ud over at være omkostningseffektiv også kunne give et fornuftigt afkast på investeringerne. Endelig skulle den valgte systemløsning kunne tilpasses fremtidige ændringer i virksomheden.

Mulighederne blev også vurderet ud fra et medarbejdersynspunkt – man ønskede en fleksibel og brugervenlig løsning, der kunne forenkle processerne og øge produktiviteten. Formålet var at forenkle gentagne arbejdsopgaver overalt i virksomhedens processer, fra design og produktion til levering, eftersalg og service. Til sidst bestemte man sig for SOVELIA PLM og indgik samarbejde med Symetri i Finland.

 

Bedre kvalitet og kontrol med PLM
For virksomheder, der producerer maskiner og udstyr, er det som regel produktivitet, kvalitet og leveringstid, der giver de største udfordringer. Det er dyrt og tidskrævende at holde styr på produktdata, og derfor skal omkostninger og tidsforbrug minimeres, hvis virksomhedens rentabilitet skal blive bedre. Da man gik i gang med at finde en fælles programløsning, delte man processen op i fire etaper. Den første gik ud på at finde en velfungerende løsning til styring af produkter, komponenter og styklister samt at integrere eksisterende systemer med SolidWorks CAD og ERP-systemet SAP. På den måde skabte man et solidt fundament for produktudvikling og forenklet kommunikation med produktionsafdelingen. I en anden etape implementerede man support til salgs- og ordrestyringen.

 

"Implementeringen og udbredelsen af SOVELIA skete i etaper, fordi vi ville være sikre på, at systemet fungerede. Det ville give os et ordentligt udgangspunkt, som vi senere kunne bygge videre på med flere funktioner. Fremgangsmåden betød, at virksomheden kunne køre videre uden unødvendige driftsstop gennem hele implementeringsforløbet." Jani Erkkilä, projektleder hos Fortaco.

Mads Storgaard,
Mads Storgaard E-mailmads.storgaard@symetri.com Telefon+ 45 24 60 82 44